כיצד מומלץ לאחסן שמן זית?

שמירת הערכים הבריאותיים

  • מומלץ לאחסן שמן זית למשך תקופה של עד שנה, מחוץ למקרר, בבקבוקים שמכילים הרבה שמן ומעט אויר ובטמפרטורה של בין 15 ל-40 מעלות צלזיוס.
  • עדיף לאחסן את שמן הזית לשימוש השוטף, בבקבוק בעל נפח קטן יחסית של 750 מ”ל.
  • כמות גדולה של כמה ליטרים של שמן, מומלץ להעביר לבקבוקים קטנים, מיד עם הפתיחה.
  • מרגע פתיחת בקבוק שמן הזית – עדיף להשתמש בו תוך חודש.
  • אין צורך לשמור שמן זית במקרר. בקפיאה המתרחשת במקרר רגיל, החלק המימי שנמצא בשמן, נפרד ממנו ושוקע, ואתו גם נוגדי החמצון, וכולם מגיעים לתחתית הבקבוק.

פלסטיק/זכוכית/פח – מומלץ לקנות שמן בבקבוק זכוכית כהה או בפח בלבד.

אור הוא אחד האויבים הגדולים ביותר של שמן הזית (קרינת uv ) ותורם לקלקול מהיר שלו. זכוכית או פלסטיק שקוף תורמים לירידה באיכותו של השמן ולקלקולו.

מכלי הפלסטיק הצהובים הנמכרים בבתי הבד מורידים את איכות השמן, וגם מעבירים אליו חומרים שונים הנמצאים בפלסטיק ושאינם אמורים להיות בשמן ובגוף האדם.

 חומציות

שמן זית כתית, הוא שמן המתקבל מפירותיו של עץ הזית בהפקה של עד 36 מעלות (בבית הבד שלנו עד 32 מעלות בלבד)

צלסיוס תהליך שאינו מוביל  לשינויים בתכונות השמן וללא שימוש בחומרים כימיים.